Close

Legfrissebb cikkek

Realonda Oasis : hexagon csempe és padlólap
Realonda Oasis hexagont keresel? Pont jó helyen jársz, budakalászi Álomfürdőszoba stúdiónkban élőben megnézheted és a...
Jul 13, 2022 | Szerző: Álomfürdőszoba.hu
Az 5 legjobb terrazzo burkolat
Terrazzo burkolat az álmod? Nem meglepő, hiszen a terazzo lapok az év egyik legforróbb burkolat trendje. Tudtad, hogy...
Nov 20, 2021 | Szerző: Álomfürdőszoba.hu
Fürdőszoba tervezés
Fürdőszoba tervezés = térkép álomfürdőszobádhoz! Újdonságunk: körbejárható fürdőszobaterv  Építkezel? Felújítás előtt...
Dec 12, 2020 | Szerző: Álomfürdőszoba.hu

2 cm vastag járólap

: Jan 5, 2019 | Szerző: Álomfürdőszoba.hu | Categories: Inspirációk, burkolat ötletek, Terasz, kültéri járólap, Kerti burkolat, Kedvenc témák, 2 cm gres lap

A 2 cm vastag járólap egy olyan újdonság, amit ha családi házat építesz, mindenképpen meg kell ismerned! Remek választás a kertbe, teraszra, bejárathoz, kültéri garázshoz, tipegőkhöz - például a megszokott térkő helyett. Rendkívül exkluzív megjelenésű, fagyálló, csúszásmentes, tartja a szépségét és a színét, és ami a fő: nem kell burkolni!  Nincs betonozás, segédanyagok és rétegrendek költséges és precíz kivitelezése, sőt ha burkolót nem találsz, az se gond, hiszen fűre, kavicsra, homokra rögtön ráteheted és kész is vagy :-) Ezt a remek lapot Neked is meg kell ismerned, így összefoglaltuk, mit érdemes tudnod a 2 cm vastag gres járólapokról.

2 cm vastag járólap

2 cm vastag járólap - az meg mire jó...? 

A 2 cm vastag gres járólapok a kerámiaipar egyik forradalmi technológiai újdonsága.  Megszoktuk, hogy 9-10 mm gres lapokkal burkoljuk a teraszt. Ehhez képest a 2 cm vastag gres járólapok villámgyorsan, burkolás, ragasztás nélkül, "szárazon", lerakhatók fűre, kavicsra, homokágyra. 

2 cm vastag járólap

A fenti képen a Path Gres 2.0 látható.

Kaphatók hozzá külön kis tappancsok is, ha nagyobb, nem egyenletes felületre szeretnéd szintezni (pl. ha nem szeretnél betonozni, vagy pl. régi egyenetlen terasz esetén). Ez utóbbi esetben külön öröm, hogy nem kell felverned a régi betont, elvitetned, újrabetonoznod, szigetelned, ragasztanod, burkolnod,  hanem csak leteszed a meglévő felületre a tappancsos 2 cm lapot és kész is az új terasz. 

2 cm vastag járólap

Az esztétikai szépségén túl számos praktikummal rendelkezik, szép, tartós, nem csúszik, nem fagy fel, bármikor átrakhatod, és gondozás mentesen az évek múlásával is pont ugyanilyen szép marad.... 

2 cm vastag járólap

A fenti képen a Stone Brown 2.0 látható.

Ezt tapasztalatból mondhatjuk, hiszen amint megláttuk a  bolognai kiállításon 2012-ben ezt az újdonságot, azonnal letettük a voksunkat mellette és saját bemutatótermünk új bejáratát 2 cm-s lapokból lerakott tipegővel alakítottuk ki. Meg is lepődött az olasz gyári képviselő, amikor betipegett rajta hozzánk... :-)  Azt mondta, hogy legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy a kiállítás után elsőként nem egy olasz üzletben, hanem Magyarországon, egy budakalászi stúdióban mutatják be ezt az újdonságot :-)  Azóta eltelt 7 év, és mivel nálunk mindig a legújabb különlegességekkel találkozhatsz, már többször átrendeztük a teret, a lapokat többször átrakosgattuk már és ma is ugyanolyan szép, mint új korában. 

2 cm vastag járólap

Azóta persze számos új kollekció érkezett hozzánk, így budakalászi Álomfürdőszoba.hu bemutatótermünkben ma már sokféle típust megnézhetsz élőben. Szeretjük őket, mert szépek és praktikusak.

2 cm vastag járólap

A fenti képen az Atakama Beige 2 cm vastag járólap látható.

2 cm vastag járólap 5+1 előnyei

1.) Rendkívül szép és exkluzív megjelenésű, minőséget sugároz.

Kerti út, tipegő, autóbeálló, medence körüli terasz, illetve egyéb terasz kialakításához is megfelelő. A trendi felületek pedig emelik ingatlanod értékét. 

2 cm vastag járólap

A fenti képen a Beton Dark grey 2 cm vastag járólap látható.

2.) Gyorsan és könnyen elkészülő utak, teraszok. Felfordulás nélkül, akár "mester-mentesen" :-)

Ismerjük az érzést, amikor egy meglévő kertben szeretnénk kialakítani egy utat, kisebb teraszt, de semmi kedvünk ahhoz, hogy feltúrják a kertünk, jöjjenek a mesterek, betonozzanak, és hetekig romhalmaz és kupi legyen a kert. Ennél már csak az rosszabb, ha nem találunk mestert, aki ráérne, így az egészre újabb hónapokat várhatunk. A 2 cm lapokkal nincs ilyen gond: különösebb szaktudás nélkül is villámgyorsan elkészül az új burkolat. 

A bemutatótermünkben tavaly építettünk egy kültéri bemutatóállványhoz egy teraszt. 2 ember másfél óra alatt elkészült a kb. 12 m2-es területtel  (egy hagyományos burkolt teraszhoz, vagy térkövezéshez ennél azért sokkal-sokkal hosszabb idő, akár hetek kellenek). 

2 cm vastag gres lap

3.) Mobilis, vagyis könnyen áthelyezhető, felszedhető, költöztethető, ha szükséges

Nagy előnye, hogy a hagyományos ragasztott lapokkal szemben a 2 cm lap remekül mozgatható, vagyis bármikor felszedheted, áthelyezheted könnyen és gyorsan. 

Ez különösen jól jön, ha például valamit javítani kell. A stúdióban nemrég a 2 cm lappal kialakított terasz egyik sarka alatti részen cserélni kellett a vízcsövet, szerencsére ez semmilyen problémát nem okozott. Könnyen felszedték azt a pár lapot, ami útban volt, majd ugyanolyan könnyen vissza is tették. Próbáltuk volna csak meg egy hagyományos burkolt terasszal, vagy térkővel ugyanezt...

2 cm vastag járólap

Szintén nagyon praktikus ez a 2 cm gres lap, pl. egy olyan étteremnél, bárnál, amihez nyáron kiülős terasz épül. Ilyenkor a terasz rövid idő alatt elkészül, ősszel pedig, a szezon elmúltával összeszedhetők és kis helyen tárolhatók a lapok a következő szezonig. 

2 cm vastag járólap

A fenti képen az Atakama Grey 2 cm vastag járólap látható.

Vásárlóinktól is kaptunk pár jó ötletet: volt aki lapostetőhöz vásárolta, mivel esetleges szigetelési gond esetén a lap könnyen felszedhető és javítható a probléma,és utána gond nélkül visszatehető. 

Lapos tető burkolat

4.) Csúszásmentes és fagyálló  

Több vásárlónk medence köré választotta a 2 cm vastag gres járólapot.

2 cm gres lap medence köré

2 cm vastag burkolat medence köré

5.) Tartós, megőrzi színét és szépségét és gondozás-mentes

A gres lapok előnyeit élvezi ez a lap is, mind a felülete, mind a színe változatlan marad. Ellenállók, nem szívnak be semmilyen szennyeződést, tökéletesen tisztíthatók.

A stúdió hátsó részén van egy eredetileg capuccino színben pompázó térkő, ami mára kifakult, elvesztette a színét és szépségét.  Ehhez képest a 2 cm gres lapok ma is ugyanolyanok, mint új korukban, semmilyen gondozást, impregnálást vagy egyéb barbatrükköt nem igényelnek. Az esőnek hála pedig a takarítás is meg van oldva.

+1: Rendszerben is kapható

Van többféle termékcsalád, amelyikhez hagyományos normál vastagságú gres lap is tartozik. Így megoldható, hogy a teraszon burkolt lap folytatódjon a kertben is, a burkolatok összhangjával pedig rendkívül harmonikus és exkluzív lesz a kültér. 

2 cm vastag járólap

A fenti képen a Wood Brown 2 cm vastag járólap látható.

2 cm vastag járólap - színek, minták, méretek

Számos, a természetben előforduló mintázattal kaphatók a lapok: kő, fa, cement, beton, a fehértől, a bézseken, barnákon és szürkéken át, egészen a majdnem feketéig. Érdemes hozzánk eljönni, hiszen a stúdiónkban élőben legalább 25 féléből választhatsz.

Méretét tekintve legnépszerűbb a 60x60 élcsiszolt lap, de létezik hosszúkás, nagyobb méret is.

2 cm vastag járólap

2 cm vastag járólap - mennyibe kerül ? 

A lengyel gyártók rektifikált 2 cm vastag lapjai 10 e Ft/m2 körüli áron kaphatók, az olasz gyártóké rendszerint ennél drágább. Érdemes ismert gyártó termékét választani, mi csak ilyet forgalmazunk.

(a tartósság érdekében ezt az újdonságot semmiképpen nem érdemes "nevenincs" gyártótól vásárolni...) 

A webshopunkban itt találod a 2 cm vastag járólapokat: némelyik darabra kapható, némelyik m2-re, ezt mindegyik termék adatlapján feltüntettük. 

Várj egy pillanatra, mielőtt azt gondolod, hogy hű, ez nagyon drága....

2 cm vastag gres lap

2 cm vastag járólap - Megéri? Számoljunk!  

Ha első blikkre drágának tűnik, az csak azért van, mert az almát hasonlítod a körtével...

Számoljunk csak, mert meg fogsz lepődni, ha az árakat a teljes lerakással együtt nézed :) 

Ha veszel egy egyszerű térkövet ~3-4 ezer Ft-ért, mire kerti utat készítesz belőle, kitűzéssel, alapkiszedéssel, szegélybetonozással, lerakással, tömörítéssel, stb, stb. 10 e/m2 alatt nem úszod meg a plusz anyag és munkadíjakat. Ezzel a lappal ezeket viszont mind megspórolod és a végén ugyanott vagy, illetve valószínű, hogy meglepetésre, összességében a 2 cm gres lap lesz árban is a kedvezőbb.  

És pont annyival szebb és tartósabb, mint amit első ránézésre is gondol az ember róla: ez egy presztízs lap, jól néz ki, biztos nagyon drága:) Miközben a végén ugyanannyiba került.  A különbség csak annyi, hogy a 2 cm-s lapnál az összes pénzed magára a lapra költöd, amit végülis évekig nézel és nem a lap alatti segédanyagokba és munkadíjba ölöd, amit úgysem látsz.   

Tipegőként kertbe, fűre lerakva bomba jól néz ki !!!

Úgy gondoljuk, hogy személyes kedvenceink, a 2 cm vastag járólapok mindenképpen megérdemlik, hogy széles körben megismerjék az emberek. Reméljük, hogy írásunk segítséget nyújt azoknak, akik családi házban laknak, vagy épp most építkeznek és szép, tartós megoldást szeretnének, de még nem, vagy nem eléggé ismerik ezt az újdonságot :) 

Ha pedig felkeltettük érdeklődésed, szeretettel várunk budakalászi Álomfürdőszoba.hu stúdiónkba egy bemutató túrára. Jó hír, hogy az erre szánt időd többszörösen megtérül majd a szép új burkolatod villámgyors telepítésénél :)    

A 2 cm-a gres lapokat webshopunkban itt találod:  2 cm vastag járólapok, a stúdióban pedig további mintákkal, katalógusokkal várunk.

2 cm vastag járólap

2 cm vastag járólap

gres lap 2 cm

2 cm vastag burkolat

2 cm vastag járólap2 cm gres lap

Comments (0)

No comment

Close